Nalatenschappen - erfenissen - stoppen met verzamelen
U heeft jarenlang verzameld. Of uw vader of oom heeft lang de filatelie bedreven. En nu heeft u geen zin meer of u krijgt die erfenis en weet niet wat u ermee wilt doen. Uiteraard willen wij van de postzegelclub graag dat uw kinderen en/of kleinkinderen die hobby voortzetten. Maar de kinderen zijn vaak niet geïnteresseerd. Wat nu?
Gooi het NIET bij het oud papier,voordat u weet wat u weggooid!
U kunt het natuurlijk aan een handelaar aanbieden, maar die biedt te weinig of is niet eens meer geïnteresseerd omdat postzegels nu eenmaal langzamerhand uit beeld verdwijnen. U krijgt altijd te weinig! En u kent de waarde niet, immers u bent geen expert.
Dat probleem komen wij dagelijks tegen en daarom heeft 't Fakteurke een lid aangewezen die, geheel kosteloos , zijn hulp aanbiedt. Hij taxeert de verzameling en geeft u aanwijzingen hoe u op de beste manier het meeste voor de verzameling kunt vangen. Uiteraard zal hij u ook op de hoogte brengen, voorzichtig, als de waarde nihil blijkt te zijn. Immers mensen hebben vaak het idee dat ze een waardevolle verzameling hebben en dat blijkt dan niet zo te zijn. Maar onze man koopt niets en laat de keus aan u. Hij biedt u wel mogelijkheden zoals de vereniging veiling en/of een veilinghuis. Dit hangt natuurlijk van de waarde af, die uw verzameling vertegenwoordigt.
Veilen
Veilingen organiseren is een lange traditie in onze vereniging. Op de foto hiernaast ziet u Frans Hogervorst in de rol als veilingmeester van 't Fakteurke in zaal Keulen te Klimmen (1976).
Hij was bekend en populair als veilingmeester.
Onze wilde veiling is de voortzetting van deze traditie. Ze is vooral gericht op de gewone verzamelaar en een mogelijkheid om voor weinig geld toch je verzameling uit te breiden.